Dit is waarom Ikea een pretpark is voor Morris

Dit is waarom Ikea een pretpark is voor Morris

Wanneer Morris bij papa, Renée en broer Mick is, dan is het een klein feestje. Vooral op zondag. Want zondag gaan we vaak naar Ikea. Hebben we een nieuw bed nodig? Neuh. Komen we voor het 1 Euro ontbijt? Neuh, ook niet. Eigenlijk komen we voor niets in de Ikea. Want Ikea is gewoon een gezellige belevenis. In ieder geval voor Morris.

Blij komt Morris altijd aangelopen op voetpad naar Ikea, ‘s ochtends net na tienen. Hij kan niet rennen, maar probeert het toch. Want hij wil naar binnen. De roltrap op naar boven en dan gewoon genieten van alles dat hij tegen komt. Hij rolt op bedden en duikt met zijn hoofd in het kussen, grinnikend. Hij tokkelt aan de siergitaar die aan de wand hangt en nog maar 2 snaren heeft. Hij legt zijn oor er tegenaan en grinnikt. Hij klimt op de banken, ook weer grinnikend. Ja, Morris heeft de ochtend van zijn leven.

Knuffelen met een ikea bed

Af en toe mag hij op de nek bij papa die dan even over de looppaden rent met hem. Ondertussen probeert hij alles te grijpen dat hij tegenkomt. Lampen, pannen, bloembakken en wandposters. Papa probeert zo goed en zo kwaad als het kan alles te ontwijken, zodat Morris geen ravage achterlaat. En Morris blijft maar grinniken.

Eindelijk zijn we bij de kinderhoek. Hier test hij eerst alle kinderbedden uit. Glijdt op zijn buik op bed, head first. Hoofd weer in de kussens en vrolijke geluidjes makend. Vooral het bed met de groene overkapping vind hij mooi. Hij blijft liggen en staart naar de mooie kleur groen en de textuur van de stof die hij met zijn vingers betast. Even rust, even genieten van zoiets kleins. Dat is nou Morris ten voeten uit.

En weer door! Daar staat de Bumba kindertent. Wederom gaat hij headfirst naar binnen. Alleen zijn onderbenen liggen nog buiten de tent. Hij is eigenlijk al veel te groot hiervoor en valt vaak met tent en al op zijn zij. Papa checkt ondertussen of er geen andere kindjes in de buurt zijn, want Morris is nogal lomp. Broer Mick vind het geweldig en giert het uit van plezier als hij Morris ziet worstelen in de tent.

Zo, klaar. Met veel moeite staat Morris op en loopt dan zo snel als hij kan naar het Ikea restaurant. Papa gaat er snel achteraan. Morris weet: hier krijg ik een appeltaartje die ik deel met Broer Mick. Papa en Renée drinken een kop koffie en dan is het weer mooi geweest. Op naar huis.

Zo, weer een zondagochtend lekker gelummeld in Ikea. Morris kan er weer tegenaan voor de rest van de dag. Voldaan met zo lekker weinig, gewoon aandacht voor je omgeving. Wat een mooi en inspirerend jochie is het toch.

Aandacht maakt alles mooier luid de slogan van Ikea. Dat geldt zeker voor Morris!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s