Een bijzonder gezin

Morris heeft een heel groot gezin. Twee gezinnen eigenlijk, maar we handelen als één. Dat is heel erg fijn voor hem. Het is heel belangrijk om in beide gezinnen op dezelfde manier te zorgen voor Morris. In totaal zijn we met z’n tienen. Dat is heel gezellig voor Morris uiteraard, maar ook erg kostbaar als je bijvoorbeeld….naar Curaçao wil gaan!

Als 1 gezin naar Curaçao

We willen graag naar Dolfijntherapie op Curaçao voor Morris, allemaal. Niet om vakantie te vieren, maar omdat het een ingrijpende therapie is voor alle gezinsleden. Zowel experts van het CDTC, als ouders met praktijkervaring hebben ons geadviseerd om met het hele gezin naar de therapie te gaan. Er is een speciaal programma voor brussen (broers en zussen) en er zijn vele workshops (bijvoorbeeld hoe om te gaan met de zorg) voor ouders. De therapie is erg intensief en er vindt dan ook continu afstemming en overleg plaats met de specialisten van CDTC. Het is dus heel erg van belang dat we daar allemaal bij zijn.   

Maar over wie hebben we het dan allemaal?

Morris bij mama

FB_IMG_1507326599564

Morris woont primair bij mama Femke en bonus-papa Marco in Maria Hoop (Gemeente Echt, Limburg). Hij heeft drie grote broers (zonen van Marco) die elk weekend met hem komen spelen en voor hem zorgen. Stan, Tycho en Lars zijn een drieling van 16 jaar oud en wonen deeltijd bij Femke en Marco.

Mama Femke is werkzaam als Office Manager bij een organisatie in (jeugd)zorg & omgangsbegeleiding en doet dat part-time. Gelukkig is haar werkgever flexibel, want Femke moet veel regelen voor Morris. Alle zorg, het tijdig regelen van hulpmiddelen en medicijnen, het plannen van doktersbezoeken (neurologen, kinderartsen, fysiotherapeuten, logopedisten, etc.).. het slokt allemaal veel tijd op. Femke heeft er zo ongeveer een dagtaak aan, maar doet het met liefde!

Marco is Projectleider bij een groot technisch installatiebedrijf en klust thuis ook heel wat af. Passen, meten en bouwen is zijn hobby! Zo heeft hij een hele mooie bedbox gebouwd waar Morris veilig in kan slapen.

Morris’ aangepaste bed

Broers Tycho en Lars zijn in september 2020 gestart met hun 4e jaar middelbaar onderwijs en Stan met zijn vervolgopleiding. De drie jongens zijn enorm gek op Morris en hij speelt dan ook heel graag met ze (vooral Tycho’s gehoorapparaatjes zijn favoriet, die piepen als Morris er aan zit)! Stans grote hobby (en droom voor later) is muziek produceren. Lars en Tycho zitten het liefst hele dagen samen te gamen. 

Morris bij papa

Om de week op donderdagmiddag haalt papa Jeroen, Morris op bij het kinderdagcentrum. Hij neemt Morris mee naar Houten (Utrecht), waar bonus-mama Renée, broertje Mick (5 jaar) en zusje Marly (1 jaar) hem blij opwachten. Morris blijft dan drie nachten en gaat zondags dan weer terug naar huis in Maria Hoop.

Papa Jeroen werkt als freelance Arbeidsmarktanalist. In zijn vrije tijd rammelt hij graag op conga’s en bongo’s in verschillende bands. Renée is Recruiter bij een bouwbedrijf en houdt van salsa-dansen. Mick is dan ook heel muzikaal zoals je zult begrijpen. Hij zingt en danst de hele dag. Bumba is zijn grote held, net als die van Morris. Ze kunnen er uren naar kijken met z’n tweeën! Marly is nog erg klein en Morris vindt haar interessant, hij gaat af en toe even bij haar kijken in de box of wandelwagen.

Samenwerking

Om het leven voor Morris zo makkelijk en goed mogelijk te maken zorgen we ervoor dat de zorg, omgang en rituelen in beide gezinnen op één lijn liggen. Dit is heel belangrijk. Niet alleen in verband met Morris’ autisme, maar ook omdat alle nieuw te leren handelingen eenduidig moeten worden aangeleerd. We hebben vrijwel dagelijks contact met elkaar om alles af te stemmen met elkaar.