Hoe het werkt

Het programma duurt 2 weken: 2 x 5 werkdagen therapie (met een vrij weekend er tussen). Morris krijgt een vaste dolfijn waar mee gewerkt gaat worden en tijdens de therapiesessies wordt Morris’ positieve gedrag en resultaat beloond met dolfijn-interactie.

Een voorbeeld is dat de therapeut Morris vraagt om een bepaalde handeling na te doen. Zodra Morris dit doet, reageert de dolfijn. Zo wordt Morris gemotiveerd om de oefening nogmaals uit te voeren. Zo krijgt Morris snel en makkelijk grip op een nieuwe situatie en groeit zijn zelfvertrouwen.

Elke dag bestaat uit een therapiesessie van 2 uur. Eerst wordt er zonder dolfijn gewerkt aan zijn vaardigheden door een gespecialiseerde therapeut op het gebied van logopedie, fysiotherapie, ergotherapie of psychologie. Daarna gaat Morris met een dolfijnentrainer en een therapeut het dolfijnenbassin in.

Elke dag vind er een uitgebreide evaluatie plaats met alle therapeuten en de ouders van Morris. De ouders van Morris worden stap voor stap meegenomen en begeleid in het proces. Een hele mooie en intense ervaring!