Morris is aan de botox en dit is waarom!

Bij botox denk je al snel aan Linda de Mol, Sylvie Meis en Nicolette Kluijver, maar niet aan beperkte kinderen, toch? En toch is ook Morris al 2 jaar aan de botox. Nee, we hebben geen rimpels weggewerkt of vollere lippen gekweekt. Hij is al knap zat. 😉 Morris krijgt 1 keer per jaar botox ingespoten in zijn speekselklieren, om overmatig speekselverlies tegen te gaan.

overmatig kwijlen
2015, voor dat Morris botox kreeg

Morris heeft helaas nog steeds de mondmotoriek van een baby en kwijlt dus veel. Heel veel, zo’n anderhalve liter speeksel per dag. Dat is kwijlen met de kraan open dus ;-). Een kleine baby heeft vaak een slabber om, om het speeksel op te vangen. Bij Morris waren op een gegeven moment zelfs 20 slabbers op een dag niet genoeg om het op te vangen. T-shirts moesten meerdere malen per dag worden vervangen omdat ze drijfnat waren geworden. En we konden nooit op stap zonder een rugzak volgestopt met schone slabbers. Er moest echt iets gebeuren om dit te stoppen.

In 2016 is Morris voor het eerst naar het ziekenhuis in Nijmegen geweest voor zijn kwijlklachten. Na meerdere onderzoeken kwamen de specialisten met een oplossing: botox in de speekselklieren spuiten en op die manier de klieren voor een periode van ongeveer driekwart jaar tot een jaar lam leggen. Dat is ongeveer de periode dat botox uitgewerkt raakt. Morris moest daarvoor wel onder narcose, maar alles ging goed. Na een paar daagjes was de botox goed ingewerkt. Morris was droog. Althans, min of meer. Het kwijlen hou je nooit helemaal tegen. Maar 2 slabbers per dag is toch een stuk fijner dan 20!

ZKH botox
In het ziekenhuis na de laatste botox-behandeling

Na verloop van tijd raakte de botox uitgewerkt en kwam het kwijlen weer mondjesmaat terug. Er volgde nog 3 keer eenzelfde botoxbehandeling. Morris werd Botox Billy. Zijn lichaam raakte echter steeds meer gewend aan de botox. Het had steeds minder effect en raakte steeds eerder uitgewerkt. Tot overmaat van ramp ging er bij de laatste behandeling ook nog eens iets goed fout. De botox lekte uit. Zijn mondhoeken hingen helemaal naar beneden. Morris leek een beetje op André van Duin ;-). Wel grappig uiteraard, maar niet echt leuk voor hem. Hij verslikte zich meerdere malen in zijn eten, wat logischerwijs tot paniek leidde bij de kleine man. Een onrustige periode volgde, die gelukkig na 3 weken (toen de botox uitgewerkt was) voorbij was.

Afgelopen september mocht Morris weer naar het ziekenhuis in Nijmegen voor een afspraak met de KNO arts, logopedie en anesthesie. Een lang verhaal kort: de artsen durven een botoxbehandeling niet meer aan bij Morris. De enige andere oplossing is om de onderste kwijlklieren operatief helemaal weg te halen. Alleen mag dit pas bij kinderen vanaf 10 jaar…

Gelukkig kwam er vorige week witte rook uit het ziekenhuis! Morris wordt toch op de wachtlijst gezet voor een operatie om de onderste (kwijl)klieren bij de kaak te verwijderen. De operatie mag worden uitgevoerd als Morris 9 jaar is, vanaf mei 2019 dus. Een spannende operatie van zo’n 2 uur, waarbij Morris een nachtje mag overblijven in het ziekenhuis. Uiteraard blijft mama ook!

Yep, Morris blijft een zorgenkindje. Maar wel de leukste van de hele wereld. En hopelijk straks zonder natte T-shirts, behalve van het spetteren met water! Want nat worden blijft wel echt zijn grootste hobby. 😉

UPDATE: Morris is inmiddels geopereerd op 31 juli 2019!

2 gedachten over “Morris is aan de botox en dit is waarom!

  1. Hoi Dean,

   Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Morris en je onze blogs volgt! Het gaat goed met Morris hoor. 🙂 Hij staat nu op een wachtlijst om operatief geholpen te worden aan zijn overmatige speeksel-aanmaak. Zodra er nieuws is zetten we dit eigenlijk altijd gelijk op onze facebookpagina. Volg je ons al? Je vindt daar niet alleen nieuws en foto’s terug, maar ook kondigen we onze evenementen daar allemaal aan 🙂 http://www.facebook.com/stichtingmorris

   Graag zien we je daar!

   Groetjes, natuurlijk ook namens de andere ouders van Morris,

   Renée (bonusmama van Morris)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s