PB’er vertelt – Katja

Morris heeft veel aandacht en ondersteuning nodig. Om mama Femke een beetje te helpen en ontzien heeft Morris diverse Persoonlijke Begeleiders die activiteiten met hem doen. We hebben deze lieve en hulpzame PB’ers gevraagd om eens te vertellen hoe ze dat vinden!

Katja

“Een aantal keren per maand kom ik bij Morris thuis voor thuisbegeleiding. Morris geniet ervan om met de auto weg te gaan en er op uit te trekken. Meestal gaan we dan naar een dierenpark of speeltuin. Dit zijn afwisselende activiteiten en houden Morris’ aandacht erbij.

Praten kan Morris niet, maar door middel van geluid kan hij iets duidelijk maken. Door je hand te pakken kan hij ook duidelijk maken wat hij bedoelt. Bijvoorbeeld door op de plattegrond van het dierenpark mijn vinger te pakken en die op de foto van de speeltuin te zetten. Zo maakt Morris duidelijk dat hij genoeg dieren gezien heeft en het tijd is om naar de speeltuin te gaan!

PB-er Katja met Morris in de dierentuin

In de speeltuin vindt Morris toestellen die vooral hard gaan erg leuk. Angst kent hij niet. Dikke pret als hij hard geduwd wordt op de schommel of als we van een hoge glijbaan gaan. Afgevallen blaadjes vindt Morris erg fascinerend, hij gaat dan op zijn buik op de grond liggen (zomer en winter, op stenen, of zand, dit maakt niets uit) en draait het blad steeds rond, hier kan hij zich minuten mee vermaken.

Morris is een vrolijke jongen en ik ben blij om een deel te zijn van het team van hulpverleners die te gast zijn bij Morris en zijn gezin.”

~Katja

Katja is verpleegkundige bij BFM Thuiszorg. Ze komt 2 zaterdagochtenden en 2 dinsdagavonden bij Morris thuis om activiteiten met hem te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s