Het recht op onderwijs is bij Morris krom. Zo gaat dat veranderen!

Iedereen in Nederland heeft recht op onderwijs, toch? Nou, bij Morris ligt dat net ietsje anders. Bijzondere kindjes zoals hij krijgen geld uit het potje zorg en niet uit het potje onderwijs. Omdat ze op een kinderdagcentrum zitten en daar alleen zorg krijgen. Het is het een of het ander. Over rechtlijnig gesproken. Terwijl iedere ouder weet dat kinderen niet in een hokje te stoppen zijn, toch?

Onderwijs geeft uitdaging aan kindjes, ze hebben het nodig voor hun ontwikkeling. Dat geldt dus ook voor Morris, hoe beperkt of minimaal de ontwikkeling wellicht zal zijn. Mama Femke trok daarom 1,5 jaar geleden maar weer eens de stoute schoenen aan. Hup, achter de verschillende instanties en gemeente aan. Want de aanhouder? Die wint! En dat deed ze wederom!

Femke werd hierover geïnterviewd:

Morris heeft inmiddels 1,5 jaar onderwijs op het kinderdagcentrum De Heisterkes. Tot de zomervakantie van 2018 was dat 1 uur in de week. Uiteraard op het niveau dat bij hem past. Zo wordt er voorgelezen aan Morris met voorwerpen uit het boek. Deze voorwerpen moet Morris dan koppelen aan het verhaal. Ook worden er hele simpele memory spelletjes gedaan. Helaas is 1 uur in de week wat weinig, zeker met het concentratieniveau van Morris. De Heisterkes pleit enorm voor onderwijs in de zorg. Ze zijn al jaren bezig om samenwerking op te zoeken met passend onderwijs en revalidatiecentra. Hoe geweldig zou dat zijn? Dan zou Morris niet 1x per week, maar iedere dag een paar keer op een dag onderwijs krijgen!

Update!

Op 5 februari heeft de gemeenteraad van de gemeente Leudal (waar Morris’ kdc De Heisterkes gevestigd is) een definitief akkoord gegeven op het plan om een nevenvestiging van De Maaskei te realiseren bij het medisch kinderdagverblijf van Morris. De Maaskei is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en leerlingen met een meervoudige handicap. Deze instemming is een belangrijke mijlpaal in het proces omdat daarmee de officiële aanvraag bij het DUO (Dienst Onderwijs Uitvoering) kan worden ingediend. Naar verwachting zal het Ministerie in april een beslissing nemen. Het kdc is positief gestemd en wij dus ook. In de tussentijd worden al voorbereidingen getroffen voor de verbouwing!

Leerling Morris, dat zou toch wat zijn! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s