Benefietdiner groot succes!

Benefietdiner Stichting Morris groot succes!

Afgelopen zondag was het zover, het 2e benefietdiner van Stichting Morris! Ditmaal in hartje Utrecht. Het was gezellig druk in de stad en heerlijke zonnestralen schenen over de Biltstraat. De Keuken van Gastmaal was het restaurant waar het allemaal gebeurde. Heel bijzonder, omdat het restaurant normaliter is gesloten op zondag. Op wat eigenlijk hun vrije dag was, stelde eigenaar Erik en kok Florian een verrassend 4-gangenmenu samen, gecombineerd met een top wijnarrangement. Exclusief, biologisch, met louter seizoensgroenten en dagverse kruiden die ’s middags nog waren geplukt door Florian.

Eigenaar/ chefkok Erik en Gastheer Patrick

Renée en Jeroen hielpen in de bediening en werden vooraf zorgvuldig geïnstrueerd door gastheren Patrick en Twan, die ook volledig belangeloos meewerkten! Kwaliteit en service staat namelijk voorop in dit restaurant. Renée en Jeroen hebben de avond dan ook vooral zwetend en breed lachend doorgebracht. 😉

Om 18.00 kwamen de eerste gasten binnen en werden naar hun tafel begeleid. En toen begon het festijn. Het voorgerecht, malse zeebaarstartaar met witlof, hazelnoot en noilly prat mayonaise werd geserveerd onder de stemmige klanken van Dion Cooper, onze huistroubadour van deze avond. Daarna volgde een vegetarisch gerecht van schorseneren, pastinaakcrème, een gepocheerd eitje en hollandaisesaus saus. Het hoofdgerecht was een heerlijke runderhaas in kalfsjus met een lentestampotje en sperziebonen, afgemaakt met een lekker broodje achteraf om in de overheerlijke jus te deppen. Het kon niet op!

Na een heerlijk dessert van chocoladetaart met geslagen room en een coulis van rood fruit zat iedereen voldaan na te genieten onder het genot van een dampende koffie, espresso, cappuccino of thee. Papa Jeroen sprak een dankwoord uit naar de crew van De Keuken van Gastmaal, inclusief de nog niet genoemde Fraser die op zijn vrije avond vrijwillig de afwas deed. En uiteraard Dion, die ook volledig belangeloos de muziek verzorgde! Een luid applaus volgde.

Wat de reacties waren? “ Wow! Wanneer doen jullie dit nog een keer?!” En daar is niets teveel aan gezegd. Onze gasten hadden genoten van het geweldige eten, de net zo geweldige bediening en de muziek van Dion Cooper. De complimenten zijn dan ook vooral voor hen. De Keuken van Gastmaal krijgt er zeker te weten een aantal nieuwe klanten bij en Dion een paar gigs.

Een geweldige avond dus. Stichting Morris heeft weer een hoop geld opgehaald en de dolfijndroom weer een stukje dichterbij gebracht. En onze gasten hebben een topavond gehad!

Dank aan al onze gasten, de crew van De Keuken van Gastmaal en Dion Cooper!

Of we het nog een keer gaan doen? We’ll keep you posted…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s