Slapen…

Slapen!

Voor iedereen is een goede nachtrust belangrijk, voor kinderen al helemaal! Door Morris’ beperking zijn alle prikkels die hij overdag binnen krijgt extra heftig. Hij heeft hij zijn nachtrust hard nodig om deze te verwerken en zo bij te komen van de dag.

Als baby sliep Morris al erg onrustig en als peuter en kleuter was hij altijd supervroeg wakker. Vaak werd hij ’s nachts ook een aantal keer wakker. Het was ontzettend lastig om hem dan weer in slaap te krijgen: als Morris wakker is begint de dag!! Of dat nou om 6.30 uur of om 3.45 uur is… Niet alleen stond dit Morris’ eigen welzijn en ontwikkeling in de weg, de papa’s en mama’s hielden die slapeloze nachten ook niet vol. In 2015 heeft hij een slaaponderzoek ondergaan. Morris kreeg een bandje met een sensor om, waarmee de activiteit van zijn lijfje werd gemeten, 24 uur per dag. Er kwam echter niks geks uit; Morris was onrustig, maar hij sliep wel.

In 2016 bespraken we het idee van een bedbox. Dit is een oplossing waarbij Morris in een afgesloten bed slaapt, waar hij zelf niet uit kan. Best een raar idee, “je kind opsluiten” ’s nachts. We zijn hier in 2016 mee gestart. De standaardbedden die vanuit de verzekering geleverd worden, vonden we maar stom. Met allemaal spijlen leek het meer op een kooi. Het idee van opsluiten werd daardoor nog erger gevoed. Gelukkig is bonuspapa Marco ontzettend handig. Hij ontwierp en bouwde een eigen bed voor Morris, met hout en plexiglas in plaats van spijlen. Wat zijn we ontzettend blij met dit prachtige bed voor Morris!

Al snel bleek dat Morris veel beter sliep met dit bed. Omdat hij zijn bed zelf niet uit kan als hij ’s nachts wakker wordt, geeft hij zich beter over aan de slaap en slaapt hij vaker zelfstandig weer in. In december van 2016 bouwde papa Jeroen en mama Renée ook zo’n mooi bed voor Morris, samen met zijn oom Gerrit.

Sinds Morris dit bed heeft slaapt hij ook in Houten veel beter! En de papa’s en mama’s ook. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s