Morris is een buitenspeler! Maar hoe doen we dat dan in de herfst en winter?

Morris is een buitenspeler! Maar hoe doen we dat dan in de herfst en winter?

Morris is hyperactief, zijn hoofdje staat altijd aan. Rust vindt hij vooral buiten, want daar kan hij zijn ei het beste kwijt. Zand, water, bladeren, dierentuinen en -boerderijen, handicapvriendelijke speeltuinen, trampolines en pretparken, de tuin, je kunt het zo gek niet bedenken. Hij geniet er enorm van! Maar ja, dan komen die koude en natte herfst- en wintermaanden er weer aan…

Binnenspelen met Morris? Hij vindt dat best leuk, maar een hele dag is voor hem moeilijk vol te houden. Hij wil gewoon naar buiten. Gelukkig is Morris niet vies van een beetje regen, modder of (lichte) kou. Alleen vergt dat wel wat aanpassing! We hebben dikke en stevige ski- en regenpakken en snowboots die hem beschermen tegen kou en regen. Want hij valt en ligt nog weleens op de grond. Dat maakt hem niet uit, hij wordt alleen maar blij van modder en nattigheid. Maar ons levert dat een hoop was- en verschoonwerk op uiteraard. 😉

Buitenspelen bij KDC De Heisterkes
Buitenspelen in de winter: Belevingsbos

Toch laat het weer het helaas niet altijd toe om naar buiten te gaan. Gelukkig zijn er veel indoorspeeltuinen als MonkeyTown en Balorig, indoorpretparken als Plopsaland Indoor en indoorzwembaden waar we terecht kunnen. En uiteraard zijn favoriete winkel Ikea! En… hoe koud het ook is, de Efteling gaat er altijd in bij Morris! Alleen moet je hem dan goed in de gaten houden. Hij heeft een hele hoge pijngrens, dus kou voelt hij soms niet. Dat moeten wij voor hem voelen!

Thuis zijn er best wel activiteiten die we met Morris kunnen doen. Hij houdt van lezen in Dikkie Dik boeken en spelletjes die zijn sensomotoriek stimuleren. Een teiltje water, een snijplankje met scheerschuim of een teiltje met zand. Hij houdt het niet heel lang vol, maar je kunt hem er voor de afwisseling toch even mee vermaken. Ook vind Morris samen met iemand muziekinstrumenten als keyboards, gitaren en trommeltjes bespelen erg leuk. Zijn favoriet is de chimesbar van papa Jeroen, daar kan hij heerlijk met zijn handjes doorheen riedelen. En dan heel blij kijken!

En verder? Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed… Eigenlijk alles wat elektrisch is. Soms heeft hij wel 3 speelgoedjes in zijn handen en mond, een kakafonie aan geluid. Morris vindt de deuntjes van de Dora Laptop bijvoorbeeld gewoon fijn om op de achtergrond te horen, terwijl hij met andere dingen bezig is. Hoe gek het ook klinkt, het maakt hem op de een of andere manier rustig. Soms zijn de wegen van Morris net als die van ieder ander mens: ondoorgrondelijk. 😉

En weten we het echt niet meer? Dan zijn de iPad en televisie de ideale uitkomst. Ook voor de papa’s en de mama’s, want dan zit Morris echt even in zijn eigen wereldje met Bumba, Dribbel, Juf Roos, TikTak, BabyTV of de Teletubbies! En dat mag best op zijn tijd, hij heeft het gewoon nodig. Yep, ook hij is eraan verslaafd. 😉

De zomer is op z’n einde, met een klein beetje weemoed gaan we de donkere dagen weer in. Gelukkig kunnen we met een beetje creativiteit Morris toch blij maken. Ook als de temperaturen straks beneden het vriespunt komen. Brrrr… Maar gelukkig gaan we in februari richting het zonnige Curaçao met Morris. Een heerlijk vooruitzicht! 😉

In de winter buitenspelen in skipak met snowboots

Een gedachte over “Morris is een buitenspeler! Maar hoe doen we dat dan in de herfst en winter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s