Seminar Stichting Morris indrukwekkend!

Seminar Stichting Morris indrukwekkend

Afgelopen woensdag organiseerden we het seminar “Imperfectie op de Arbeidsmarkt”. De bezoekers werden welkom geheten op een prachtige locatie in Nieuwegein, het DynaHouse van ondernemer Wessel van Alphen sr., die graag belangeloos meewerkte aan dit bijzondere evenement. En een bijzonder evenement werd het!

Vanaf 12:00 uur stroomden de bezoekers binnen en konden ze hun naambadge ophalen bij bonusmama Renée en vriendin Gini, die ons vandaag wederom hielp! Na een heerlijk broodje met soep en verse koffie kon de middag beginnen!

Papa Jeroen heette stipt om 13:00 uur iedereen welkom. Hij vertelde over hoe Morris misschien imperfect is voor de norm die we als maatschappij stellen, maar juist perfect is gebleken voor hem. Vandaar het thema van deze middag! Zonder hem was dit mooie event er namelijk niet geweest: papa Jeroen voelde zich trots, geïnspireerd en dankbaar. Dat heeft Morris toch maar mooi even voor elkaar gekregen. 😉

Hoogleraar Psychiatrie Damiaan Denys was de eerste gastspreker van de middag. Hij vertelde dat we als maatschappij een ongezonde hang naar controle en beheersing hebben in ons leven. Hierdoor voelen we ons vaker depressief en zoekende dan ooit. We geven onszelf als land zijnde een hoog gelukscijfer, maar de dichtheid van psychiaters en psychologen is nergens zo hoog als in Nederland.

Stichting Morris ambassadeur Ivo Mijland was de tweede spreker. Hij vertelde op zijn gebruikelijke luchtige en humoristische wijze over hoe we ieder (ogenschijnlijk) gek talent als gewoon en uniek dienen te beschouwen. Ivo kwam met mooie en sprekende voorbeelden en gaf net als Damiaan aan dat we de hang naar controle en perfectie moeten loslaten en onze blik op mensen en de wereld moeten verruimen.

Na de pauze vertelde papa Jeroen vanuit zijn vakgebied als Arbeidsmarktspecialist hoe we het thema op de arbeidsmarkt kunnen toepassen. Er is te weinig personeel beschikbaar voor organisaties en toch blijven ze zoeken naar die kandidaat met het perfecte CV. Ook hier gold weer: perfectie blijkt de norm. Jeroen gaf mooie voorbeelden van bedrijven die dat anders doen. Die diverser en creatiever werven, waarbij de unieke talenten van mensen voorop staan en vooroordelen niet meer gelden.

Ondernemer Sheraz Kazmi vertelde daarna over zijn eigen organisatie The Pure Family, waar het geluk en de persoonlijke ontwikkeling van werknemers centraal staat. Betekenisgevend werkgeverschap noemt hij dat. Zijn missie is om te laten zien dat we in onze hang naar perfectie het fabrieksmodel van bedrijfsvoering moeten loslaten en van elk organisatie een familiebedrijf moeten maken.

Als laatste kwamen bergbeklimmer Wilco van Rooijen en oud-directeur van Olympia Uitzendbureau Hein Noortman het podium op. Een adembenemend verhaal volgde, over hoe een gezamenlijke klimmissie bijna fataal afliep. Hein en Wilco hebben beide de dood in ogen gezien; Hein is na een val van 15 meter hoogte in een klimhal zelfs volledig blind ontwaakt uit een coma van 5 weken. Hun verhaal over hoe een imperfecte missie toch tot bijzondere en unieke inzichten leidde maakte enorm veel indruk op de bezoekers.

Na het dankwoord van papa Jeroen ging iedereen met een hoop stof tot nadenken aan de borrel. Een groot applaus volgde en weer een geslaagd evenement van Stichting Morris kwam tot een einde.

Ook dit evenement had niet plaats kunnen vinden zonder onze sponsoren, de belangeloze medewerking van alle sprekers en en natuurlijk alle aanwezigen! Dankzij jullie geweldige bijdrage hebben we met dit evenement maarliefst € 4001,12 opgehaald! Enorm bedankt!!

Sponsoren bedankt!

Een gedachte over “Seminar Stichting Morris indrukwekkend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s