Dolfijn met Morris

Morris krijgt thuis activiteiten aangeboden speciaal gericht op mensen met een beperking. Hiervoor komt onder andere Rylana van der Kruijs van Crea Coaching sinds 1,5 jaar elke week thuis langs bij mama Femke, om Morris’ Sensorische Integratie te stimuleren.

Sensorische Integratie

Wanneer we met onze zintuigen iets zien, voelen, ruiken, proeven of horen, noemen we dat waarnemen. Vaak is zo’n waarneming aanleiding voor ons om iets te doen of juist niet te doen. Maar ook bij dagelijkse activiteiten zoals eten en aankleden, maken we gebruik van de informatie van deze waarnemingen. De samenwerking tussen waarnemen en de activiteit die daarvan het gevolg is, wordt sensomotorische integratie genoemd. Kinderen maken hier bijvoorbeeld gebruik van bij het spelen…

Tijdens een symposium in het Radboud ziekenhuis raakten bonuspapa Marco en mama Femke enthousiast over Sensorische Integratie en de meerwaarde hiervan voor Morris. Ze gingen snel op zoek naar iemand die een goed sensorisch profiel van Morris kon maken en kwamen zo uit bij Rylana. Op de eerste afspraak kwam Rylana met haar bakken vol met materiaal aan, inclusief haar mega enthousiasme! De keuze werd snel gemaakt. Rylana heeft een sensorisch profiel gemaakt speciaal voor Morris. Met dit profiel kunnen we aan de slag met Morris om hem beter te leren begrijpen. Ook komt Rylana iedere week een uurtje “werken/spelen” met Morris. Samen werken ze aan oefeningen om de Sensorische Integratie van Morris te verbeteren en hem bewuster te maken van zijn omgeving.

Samenwerking Stichting Morris

Tijdens deze momenten kwamen we samen op het idee om iets voor Stichting Morris te organiseren. Rylana heeft met haar enthousiasme haar netwerk aangesproken om mee te helpen. Heel bijzonder, professionals die Morris niet kenden, kwamen mee helpen.

Het is een evenement geworden dat de titel “Dolfijn met Morris” gekregen heeft waarbij we ons vooral richten op kinderen/jongeren met een beperkingen en hun broertjes en zusjes. Voor deze doelgroep worden helaas weinig activiteiten buiten de reguliere zorg om georganiseerd en juist daarom wilden we ons hierop focussen, en natuurlijk omdat Morris ook in deze doelgroep valt!

“Dolfijn met Morris”
De afgelopen maanden zijn we een aantal keren bij elkaar gekomen met een verschillende professionals bij mama Femke en bonuspapa Marco thuis, waarbij we allerlei ideeën hebben bedacht voor deze middag. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een middag waarbij we activiteiten aanbieden passend bij deze groep mensen: snoezelen, BIM activiteiten (beleven in muziek), muziek maken, connecting touch massage krijgen, theater voorstelling van puur, schminken, knutselen en een belevingsverhaal ervaren.
Tijdens het proces van het evenement hebben we vanuit allerlei kanten super fijne steun gekregen. Zo bood Zorggroep Adelante haar gymzaal aan met daarbij koffie en thee. Boels bood ons allerlei spullen die we konden gebruiken tijdens het evenement.

Afgelopen zaterdag 22 juni vond het evenement plaats. Iedereen heeft genoten op zijn/haar eigen manier van deze dolfijne middag. Om half 2 begonnen we, waarbij de aanwezigen in twee groepen werden verdeeld en het programma konden volgen. De kinderen en hun begeleiders waren ingedeeld in de route zeester en de route dolfijn, zodat iedereen echte persoonlijke aandacht kreeg. De kinderen hebben heerlijk gerelaxed bij het snoezelen, muzikaal genoten van de BIM activiteit, zintuigelijk plezier beleeft van het theater en alle overige activiteiten.

We kijken terug op een dolfijn geslaagde middag! Alle vrijwilligers die zich al maanden geleden hebben ingezet voor dit dolfijne evenement en natuurlijk de vrijwilligers die op deze dag hebben meegeholpen; super bedankt! Met jullie is deze dag een super succes geworden.

Voor deze middag hebben we in totaal € 366 opgehaald voor Stichting Morris. Een dolfijn bedrag!

Bedankt iedereen!

Deze Dolfijne Belevingsmiddag werd mede mogelijk gemaakt door:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s