Mijn leven is sensationeel en weet je waarom?

Zo sensationeel én vermoeiend zijn de prikkels voor Morris

Bumbááááááá! Ik ben Morris en mijn leven is sensationeel. Van vrijwel alles wat ik doe ga ik uit mijn bol. Cool he? Ja! Maar, ook erg vermoeiend. Want ik sta altijd aan. En alles komt bij mij driedubbel zo veel en hard binnen als bij jou. Ook blijf ik steken in mijn ontwikkeling, dus net als een baby stop ik het liefst alles nog in mijn mond. Zelfs zand, mmmmmmm! Maar heel gek, mijn papa’s en mama’s vinden dat een stuk minder leuk. Raar hè? 😉

Ik heb dezelfde ogen als jij, maar toch zie ik meer en anders. Jij ziet een boom met bladeren, ik zie een duizelingwekkend aantal bewegende vormen voor me. Het kan me bijna hypnotiseren en dan ben ik ook echt even onbereikbaar. Een boom zegt mij namelijk niets, ik weet niet wat dat is. Ik zie gewoon wat ik zie, zonder erbij na te denken of te oordelen wat het is. Behalve als het eten of een iPad is, dat weet ik namelijk heel goed! 

Ook zie ik meer dan jij. Heel veel dingen in jouw blikveld zie jij waarschijnlijk niet eens. Omdat het je niet opvalt of omdat je er niet gefocust op bent. Maar als ik bijvoorbeeld in een stad aan de hand van papa of mama loop, dan zie ik alles. Vormen, bewegingen, kleuren, echt van alles. Alles komt bij me binnen. Daarom ben ik ook gek op flikkerende lichtjes en speelgoed met veel lichtgevende kleurtjes. Het is echter wel heel vermoeiend en daarom hou ik het ook niet zo lang vol. Ik ben liever op rustige plekken, behalve….

…in een pretpark! My favourite. Niet alleen zie ik alles, maar ook raak ik heel erg opgewonden van het gevoel dat ik krijg in mijn buik als ik in een achtbaan zit. Dat kan me niet hevig genoeg zijn. In de Efteling is “Joris en de Draak” mijn favoriet. Vooral het laatste stuk met die scherpe bocht, dat gaat het hardst! Ook het schommelschip van de Efteling vind ik geweldig. Hevig fladderend zit ik het liefst bovenin het schip! 

Water voel ik ook graag. Ik breng het liefst uren door in het zwembad en wil alleen maar kopje onder. Ik voel me nergens zo vrij als in het water, dat voelt alsof het me draagt en me niets kan gebeuren. Het mooiste vind ik als papa of Marco me hoog in de lucht gooit en ik in het water terugval. Daar worden ze heel moe van, want ik wil dat wel 40 keer achter elkaar! Dus zie je mij in de buurt van water, hou me dan tegen hoor. Want ik ken echt geen gevaar. Ik ga zo liggen in een plas en spring rustig een kanaal in. Dat wordt wat straks met die dolfijnen, ik kan niet wachten! 😉

Niet alleen zwem ik graag in water, ik stop het ook het liefst in mijn mond. En water is water voor mij. Dus of het uit een kraan, sloot of zwembad komt, dat maakt mij niet uit. Heerlijk vind ik dat. Eigenlijk wil ik alles wel proeven. Zand, blaadjes, meubels, speelgoed, mijn eigen hand en zelfs de grond. Ik hou ervan en je ziet me dan ook vaak likkend of sabbelen aan dingen. Alleen vinden mijn papa’s en mama’s dat nooit zo’n goed idee. Dus als ik al iets anders dan eten proef, dan is dat altijd heel kort. 😉 Gelukkig mag ik elke avond met een speentje gaan slapen. Want dat is de enige manier waarop ik mij kan ontspannen. Als ik iets in mijn mond heb, dan ontlaad ik alle prikkels.

Heb ik nu alles gehad? Oh nee, ik hoor ook heel erg graag. Zo graag dat ik alles wat geluid maakt het liefst tegen mijn oor houd. Vooral muziek vind ik heel erg mooi. Als er gezongen wordt of instrumenten bespeeld worden, dan ben ik niet meer te houden.

Mijn leven is sensationeel dus. Je ziet me dan ook bijna altijd wel met een grote smile of een hypnotiserende blik genieten van waar ik mee bezig ben. Het is alleen zo druk in mijn hoofd, dat ik ook wel eens verdrietig of gefrustreerd ben. Dan weet ik niet meer wat ik moet doen en wil ik weg van de drukte in mijn hoofd. Van alles wat ik zie, voel, hoor of proef. Maar helaas gaat die drukte niet weg en weet ik ook niet hoe ik het uit kan zetten. Gelukkig houden mij ouders en broers mij goed in de gaten en helpen ze me om toch wat rust te vinden.

Het voordeel van dit alles is wel dat ik altijd heel lekker moe ben ’s avonds. Ik ga altijd met een hele brede smile naar bed en slaap als een roos. Gáááp… Daarover gesproken, ik ga lekker naar bed nu. Heerlijk met mijn speentje in de mond en mijn snoezelbeertje in de hand.

Welterusten allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s