Brussen? Morris heeft er wel 5!

Brussen? Morris heeft er wel 5!

Brussen, wel eens van gehoord? Het woord ‘brus’  is een combinatie van Broer en Zus. Kinderen die opgroeien met een zorgintensief kind in het gezin, worden brussen genoemd. Morris heeft er wel 5! Stan, Lars en Tycho (15) spelen en knuffelen graag met Morris! Ook Mick (4) speelt graag met hem. Dat gaat anders dan met een gezond kind.

Soms is het lastig voor hen dat Morris zo veel zorg, toezicht en begeleiding nodig heeft. Gelukkig gaan onze kinderen er super goed mee om. Stan, Lars en Tycho zorgen samen met ons voor Morris. Marly(0) krijgt er nog niet veel van mee, maar Mick weet dat Morris vaak prioriteit krijgt en accepteert dan dat hij moet wachten. We houden de balans continu in de gaten en praten er veel over met de kinderen.

Brusprogramma CDTC

Dat het ook voor brussen intensief is om deel uit te maken van een gezin met zorgintensief kind, is ook de visie van het Dolfijntherapiecentrum CDTC. Daarom maken ze van de Dolfijntherapie ook voor hen een mooi avontuur: er is een speciaal brussenprogramma (siblings program, zie video). Naast leuke en leerzame activiteiten over de zee wordt er ook aandacht besteed aan het psychologische aspect van het brus-zijn. We zijn erg benieuwd naar de invulling van het brussenprogramma in 2020!

Broer & zus programma CDTC

Een gedachte over “Brussen? Morris heeft er wel 5!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s