PB’er vertelt – Kathleen

In deel 2 van onze blogserie “PB’er vertelt”, geven we het woord aan Kathleen!

Kathleen

Hoi, ik ben Kathleen!

Elke woensdag en 1 maandagavond in de maand kom ik vanuit BFM Thuiszorg bij Morris en zijn gezin op bezoek in Maria Hoop. Wat is Morris toch een vrolijke jongen! Wanneer hij me ziet komt hij gelijk naar me toe en neemt me bij de hand. Hij weet dat we samen gaan kijken in de klapper en zoeken naar de pictogram van de activiteit van die dag. De slimmerik.

Het leuke van Morris is dat hij duidelijk aangeeft of hij het er mee eens is of niet. Is hij het er niet mee eens? Dan duwt hij het pictogram weg, soms begeleid door afkeurende geluidjes. Is hij het er wel mee eens? Dan kan hij springen en fladderen van plezier en maakt hoge blijde geluidjes. Hij kan dan ook niet wachten om ermee te starten! En dat is soms best wel moeilijk als je nog niet alles klaar hebt staan. Daarom is het zo fijn dat er een nauw contact is met de ouders van Morris. Vaak spreken we van tevoren al af wat we gaan doen. Mama Femke zorgt dan dat de tas klaar staat, zodat Morris niet te lang hoeft te wachten!

Een ritje in de auto vind Morris niet zo erg, soms wordt hij er zelfs blij van! Hij kijkt dan continu uit het raam, op zoek naar een herkenbare afslagen, gebouwen of andere dingen. Wanneer we bijvoorbeeld bij de speeltuin aankomen, dan begint Morris al te lachen en met zijn armen te zwieren. Zo leuk!

Kathleen samen met Morris!

Wat Morris het liefst de hele dag zou doen? Zwemmen natuurlijk! Wanneer we ons gebruikelijke rondje door de tuin maken zoekt hij steeds het zwembad op. Morris is een echte waterrat. De eerste keer dat ik met Morris ging zwemmen keek ik mijn ogen uit! Hij duikt in het water als een echte vis. Je ziet hem genieten. Zo vrij, terwijl hij helemaal niet kan zwemmen!

Enkele weken geleden was ik met Morris bij de Valkenier, een mini-pretpark in Valkenburg. Ook daar maak je Morris heel blij mee, hij kijkt zijn ogen dan uit! Met een stevige hand neemt hij me dan aan mee en trekt me mee van de ene naar de andere kant van het pretpark. Hoe sneller, hoe liever! Morris sluit netjes aan in de rij en kan goed op zijn beurt wachten. Maar soms ook wat minder. En aangezien je aan Morris niet altijd kunt zien dat hij een beperking heeft is dat soms best lastig. Omstanders snappen niet altijd dat het wat langer duurt om een attractie in en uit te stappen. Gelukkig trekken wij ons daar niets van aan, lekker puh. 😉

Als we thuis komen sluiten we de dag af met een lekker bad en dan snel naar bed. Morris kruipt graag in zijn bed en ziet er heel tevreden uit, glimlachend met de speen tussen zijn lippen.

En die glimlach, daar doen we het voor!

~Kathleen

Kathleen is verpleegkundige bij BFM Thuiszorg. Ze komt elke woensdag en 1 maandagavond in de maand bij Morris thuis om activiteiten met hem te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s