Hoera! Stichting Morris bestaat 1 jaar!

Hoera! Stichting Morris bestaat 1 jaar!

Een echte mijlpaal, Stichting Morris bestaat een jaar! Het afgelopen jaar hebben we ons enorm ingezet voor onze kanjer en zijn we echt naar elkaar toegegroeid als gecombineerd gezin. Dat mag ook wel, want we gaan straks 2,5 week met elkaar naar Curaçao.. In dit jaar liet Morris zelf ook vooruitgang zien, waardoor we nog meer overtuigd zijn dat de dolfijntherapie verschil gaat maken! Wat hebben we veel gedaan..! Soms raken we zelf ook de tel kwijt. Daarom nog even de hoogtepunten van afgelopen jaar op een rijtje:

Juni ‘18:  Voor het eerst bespreken we het idee om Dolfijntherapie gaan volgen.

Juli ‘18:  De eerste contacten worden gelegd met het CDTC: we gaan naar een informatiebijeenkomst en zorgen dat Morris’ artsen medische vragenlijsten invullen, zodat het CDTC kan toetsen of Morris in aanmerking komt voor Dolfijntherapie. Ook starten we met brainstormen en benaderen we ons netwerk: er is o.a. al contact gelegd met Oirschottenaar Ivo Mijland. Hij is enthousiast en draagt ons een warm hart toe: hij doneert een berg exemplaren van 2 van zijn succesvolle boeken: de verkoop hiervan is gelijk één van onze eerste inkomsten!

Augustus ‘18:  Ja, we gaan dit doen! En ja, we gaan dit zélf doen! CDTC geeft akkoord: Morris valt in de doelgroep. We besluiten om ons niet aan te sluiten bij een bestaande stichting maar zelfstandig dit avontuur aan te gaan: de voorbereidingen voor Stichting Morris gaan van start! We maken zelf een website, facebookpagina en instagram account.

September ‘18: Stichting Morris is een feit! Op 4 september passeert de akte bij de notaris en zijn we officieel ingeschreven als Stichting Morris bij de KVK. Ook vindt deze maand onze allereerste deelname aan een evenement plaats: Stichting Morris is aanwezig bij twee Zomerse markten in Oirschot. We beginnen nu ook met statiegeldacties en de eerste donaties komen binnen!

Oktober ‘18:  De kop is er af, plannen voor allerlei geldinzamelacties worden gesmeed. Bij onze tweede actie halen we € 270,- met appelflappenverkoop bij AH in Veldhoven. Ook starten we met onze eerste grote actie: de Sinterklaasverkoop! Een hele klus, naast dat we chocoladeletters aan bedrijven verkochten, hebben we met behulp van heel veel vrijwilligers huis aan huis pepernoten verkocht!

November ‘18:  Deze maand bracht SinterMarco met zijn Pieten de pepernoten bij kindjes thuis rond en werden de letters bezorgd. Met deze Sinterklaasverkoop halen we maar liefst € 2610,- op!

December ‘18:  Eerder in het najaar heeft Ivo Mijland zich opgeworpen als ambassadeur van onze stichting. Dankzij de goede verkoop van zijn nieuwste boek ontvangen we een donatie van € 1000,-!

Januari ‘19:  Deze maand staat in het teken van voorbereidingen voor de evenementen van februari

Februari ‘19: Een bizarre maand, met het benefietfeest “De vrienden van Morris LIVE!” en het grote benefietdiner bij Café Vingerhoeds in Oirschot. In 1 maand tijd halen we het monsterlijke bedrag van € 10.318 op!

Maart ‘19: Deze maand halen we € 556,50 op met de eerste PubQuiz, de AH actie in Echt en de Voorleesmiddag bij De Steenuil in Oirschot, met als kers op de taart ons eigen voorleesverhaal met Morris in de hoofdrol!

April ‘19:  2 gezinnen, 2 markten, met een geweldige opbrengst van € 936,-!

Mei ‘19: Met het benefietdiner in Utrecht, wederom een actie van Ivo Mijland (dit keer 3 uitverkochte theatervoorstellingen) en onze tikkie-actie voor Morris’ verjaardag halen we € 1992,50 op! Vanaf deze maand start onze restaurantactie: restaurant de Beurs in Oirschot, eetcafé ’t Eflde Gebod in Echt en Pannenkoekenhuis de Klomp in Best doen mee! (Deze acties zijn nog lopende en de bedragen hiervan zullen binnenkort bekend worden gemaakt op onze website).

Juni ‘19: Deze maand organiseerden we weer een PubQuiz, stonden we op de rommelmarkt en organiseerden we een bijzondere belevingsmiddag voor mensen met een beperking. Het resultaat is weer geweldig, maar liefst € 2020,35!! !! Ook starten we met de verkoop van zelfgemaakte dolfijnenzeepjes op diverse locaties. Morris helpt zelf ook mee met huis aan huis verkoop!

Juli ’19: Zomervakantie, ook wij van Stichting Morris rustten een beetje uit na zo’n drukke tijd. Wel nog een flappenactie bij de Jumbo in Oirschot met een opbrengst van € 270,-.

Augustus ‘19:  Ook deze maand stond in het teken van de zomervakantie, maar we begonnen wel alvast met de voorbereidingen voor onze twee laatste grote evenementen in september!

4 september 2019: Hoera! Stichting Morris bestaat 1 jaar!

In dit bijzondere jaar hebben we:

 • 5 radio interviews gedaan;
 • 8 keer samen vergaderd;
 • 10 video’s met jullie gedeeld;
 • 17 keer in de krant gestaan;
 • 26 acties georganiseerd;
 • 33 blogs gemaakt (waaronder deze);
 • 158 updates geplaatst op facebook;
 • 264 volgers op instagram gekregen;
 • 695 volgers op facebook gekregen;
 • Meer dan 2000 uur aan de stichting gewerkt;
 • € 2400,11 opgehaald met 8 statiegeldacties en 27 spaarpotjes;
 • Echt heel veel bezoekers ontvangen op onze website: in 2018 wel 3022 (met 12.734 views!) en in 2019 wel 5.668 (met 15.769 views!);
 • En ruim € 25.000,- opgehaald met georganiseerde acties en evenementen!

En dat allemaal met z’n vieren,  voor 1 heel bijzonder kindje!

We zijn er bijna, en dat hadden we een jaar geleden echt niet gedacht! Iedereen die ons heeft geholpen of gesteund, heeft meegewerkt aan één van onze acties, financieel heeft bijgedragen en/of heeft gedoneerd:

Allemaal ontzettend bedankt!

Samen met jullie verwezenlijken wij onze droom:

Dolfijntherapie voor Morris!

PS: we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal… Help jij mee met het laatste stuk? Doneer dan via de site of neem deel aan ons seminar: www.hr-seminar.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s