Mantelzorg

Mantelzorg

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg! Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland, die op deze dag in het zonnetje worden gezet! Als mantelzorger ben je langdurig onbetaald zorgverlener voor iemand waar je een persoonlijke relatie mee hebt. Veel mantelzorgers vinden hun rol vanzelfsprekend, maar wel intensief. Bijvoorbeeld om de zorgrol te combineren met werk, huishouden, hobby’s en andere zaken.

In ons geval zijn wij als mama’s en papa’s mantelzorger voor Morris. Iedereen zorgt voor zijn of haar kind, maar zoals jullie weten heeft Morris extra veel zorg en begeleiding nodig. We zijn blij dat we zelf thuis voor Morris kunnen zorgen en dat de intensiviteit van zorg voor hem nog goed vol te houden is voor ons.  

Dat lukt mede doordat we veel hulp hebben om ons heen, zodat we af en toe ook even tijd voor onszelf hebben. De opa’s en oma’s ondersteunen ons enorm in het gezinsleven, en daarnaast hebben we natuurlijk de geweldige PGB’ers Katja, Kathleen, Chantal en Rylana die ondersteunen in de zorg en de ontwikkeling van Morris.

Ook onze kinderen zijn ‘jonge mantelzorgers’. Eerder vertelden we al dat je als broer of zus van een gehandicapt kind, een brus wordt genoemd. Kinderen vanaf 6 jaar worden ook als mantelzorger gezien indien ze helpen met de zorg. De drieling speelt met Morris en helpt ons mee in de zorg voor hem. Mick helpt bijvoorbeeld bij het verschonen door een luier en doekjes aan te geven.

Ook al blijft de zorg voor Morris enorm intensief, hij is onze kleine held en we doen het met onbeschrijfelijk veel liefde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s