Voorbereidingen deel 3: Medicatie

Voorbereidingen deel 3: Medicatie

Zoals jullie weten heeft Morris epilepsie. Een erg nare aandoening die we gelukkig met het medicijn Depakine heel goed onder controle hebben. ’s Ochtends en ’s avonds krijgt Morris Depakine korrels bij het eten. Ook hebben we Midazolam in huis en nemen we deze altijd mee als we op pad gaan met Morris. Dit is de ‘noodmedicatie’ waarmee we Morris uit een epileptische aanval kunnen krijgen als er toch een aanval komt.

Medicijnen die je op doktersrecept voorgeschreven krijgt, zoals Depakine en Midazolam, mag je niet zomaar meenemen naar het buitenland. Het medicijn kan bepaalde stoffen bevatten die onder de Opiumwet vallen. Maar Morris heeft deze medicatie natuurlijk wel elke dag nodig!

We hebben daarom informatie opgevraagd bij Morris’ arts en apotheker en ook bij het CAK. Om de depakine en Midazolam mee te kunnen nemen hebben we een goedkeuringsverklaring nodig van de Curaçaose ambassade en wordt er voor Morris een medisch paspoort opgesteld.

Mama Femke is hier enorm druk mee geweest! Het hele proces heeft wel 3 maanden geduurd; bellen naar de arts, bellen naar de apotheek, bellen naar het CAK, weer bellen naar het CAK, informatie toesturen en weer bellen naar het CAK. Gelukkig zijn alle verklaringen inmiddels binnen en is het medisch paspoort van Morris in januari op te halen. Hoera!

Lees in ons volgende blog voorbereidingen: onze accommodatie en vervoer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s