Een dag bij de Heisterkes

Een dagje met Morris bij KDC de Heisterkes

Na de busrit komt Morris enthousiast en vrolijk de groene groep binnen rennen op KDC de Heisterkes, na een liefdevolle goedemorgen knuffel gaat hij zijn gangetje en speelt hij fijn in de groep met allerlei speelgoed. Even afschakelen na de busrit en omschakelen dat hij op het KDC is, erna met de hele groep aan de tafel voor een gezamenlijke dagopening. Morris geniet zichtbaar van het goedemorgen liedje dat we voor hem zingen.

Vervolgens kan hij heerlijk genieten van een glaasje drinken en een lekker stuk fruit, dit kan hij al geheel zelfstandig kiezen doormiddel van de Go Talk. Na het eetmoment gaat hij samen met een therapeut 1 op 1 werken, logopedie, onderwijs of fysio. Dit krijgt hij allemaal binnen KDC de Heisterkes aangeboden. Dan is het de hoogste tijd voor een activiteit. We kiezen altijd om een moment naar buiten te gaan, wandelen, fietsen of in de tuin buiten spelen. Morris vindt het dan ook fijn om even een frisse neus te halen en is maar al te graag buiten te vinden. Wanneer het slecht weer is maken we ook vaker muziek met de instrumenten, we krijgen dan een mooi concert aangeboden van onze Morris. Regelmatig maken we een bommetje in ons zwembad!

Na de activiteit is het tijd voor een schone broek, doormiddel van de luier (concrete verwijzer) te laten zien weet Morris al dat we naar de badkamer gaan. Hier speelt hij dan met het water bij de kraan, hij maakt er een leuke activiteit van. Vervolgens gaan we aan de tafel, een warm soepje, boterhammen en een beker drinken gaan er goed aan na de actieve ochtend. Dan even afschakelen met een filmpje op de tablet.

In de middag kiezen we vaak voor een sensopathische activiteit in combinatie met enkele werkjes aan de tafel. We doen dan onder andere, verf werkjes maken, lekker snoezelen met scheerschuim of knetterzeep of flink kliederen en smullen met een koken /bakken activiteit. Morris geniet dan van de ingrediënten die we op de tafel neerleggen, suiker, meel, speculaaskruiden of chocoladesaus. Als alles weer schoon is maken we nog enkele werkjes aan de tafel.

Dan is het alweer tijd voor een schone broek en gaan we aan de tafel, van al dat harde werken krijgen we dorst. Glaasje drinken en iets lekkers en dan zit de dag er alweer bijna op, nog even afschakelen voor de rit naar huis begint met een filmpje op het grote tv-scherm of de qwiek. Hoogste tijd om de jas aan te doen, de tas te pakken en op naar het busje om weer aan de rit naar huis te beginnen. Doei Morris, bedankt voor de fijne dag! Tot morgen!

Dit blog is geschreven door Ilse en Linda van De Heisterkes: bedankt!! KDC De Heisterkes is onderdeel van PSW Junior.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s