Morris zwom met dolfijnen en zo ging het! (deel 3)

Morris zwom met dolfijnen en zo ging het! (deel 3)

Morris heeft een geweldige tijd gehad in Curaçao, net als wij allemaal! Maar wat bracht het teweeg bij hem? En hoe nu verder? Je leest het terug in het laatste deel van ons (blog)verslag. Uiteraard zullen we jullie komende tijd nog bestoken met leuke filmpjes en foto’s van een hele bijzondere reis, die we mede aan jullie te danken hebben! 😉

We kwamen dus terug uit Curaçao, vermoeid en vervuld! En toen? Allereerst merkten we na de eerste dolfijntherapiedag al op dat Morris rustiger was (zoals we in een eerdere blog al schreven). En dat is nog steeds zo! Morris lijkt ook meer focus te hebben en minder frustratiemomentjes. Oftewel, hij is tevredener en grinnikt nog meer! 😉

Wegdromen aan tafel

Morris kan z’n favoriete Dikkie Dikboeken langer lezen dan voorheen. Ook kijkt hij veel in het fotoboekje dat we van het CDTC hebben meegekregen. Afgelopen week kon hij zelfs zijn grote broers individueel aanwijzen op een foto als we daar om vroegen! Echt heel goed van hem. Ook kan Morris zich beter vermaken met speelgoed. Speelgoed dat hij al jaren niet meer aanraakt zijn nu ineens weer leuk geworden voor hem. Heel bijzonder om te zien.

Het mooiste concrete resultaat was natuurlijk het ja knikken. Hebben jullie het filmpje al gezien? Goed hè! Voor andere kinderen is dit een kleine stap, maar voor Morris een enorme. Thuis bouwen we dit dagelijks uit. Nu nog voor een beperkt aantal dingen waar Morris een heel hoge motivatie voor heeft, zoals zijn speentje voordat hij slapen gaat, het wisselen van dvd’s als hij die op de televisie bekijkt en de iPad. Het knikken kost hem fysiek namelijk heel veel moeite. Op termijn hopen we dat hij ook ja gaat knikken bij dingen waar hij iets minder gemotiveerd voor is. Veel oefenen dus!

Bij terugkomst in Nederland is gelijk het kinderdagcentrum geïnformeerd en zijn ook de persoonlijke begeleiders, de logopedist en fysiotherapeut van Morris aan de slag gegaan met het verslag van therapeute Babette en de oefeningen die zij gedaan heeft. Als het goed is komt er deze week een spraakcomputer voor Morris binnen. We hopen dat hij door de dolfijntherapie nu nog meer openstaat om nieuwe dingen sneller te leren!

Yes! Tijdens de reis is de spraakcomputer goedgekeurd: proost!!

Net als iedereen merken wij helaas ook de gevolgen van het Coronavirus: Morris moet thuisblijven en krijgt momenteel geen therapie. Een slechte timing, want juist nu moeten we eigenlijk doorpakken. Helaas is het in Nederland zo dat er voor de zorgintensieve groepen geen opvang is zoals dat voor de schoolgaande kinderen geregeld is. We hopen uiteraard dat dit alsnog gebeurt! For the time being blijven we dus zelf oefenen met Morris. We nemen zoveel mogelijk taken over van de fysiotherapeut, de juf en de logopedist. Hopelijk is het voldoende om het gebrek aan therapie op te vangen, naast dat we zelf ook moeten werken uiteraard. We gaan ervoor in ieder geval!

It’s a wrap! Morris ging naar Curaçao en zo ging het dus! Dank allemaal voor jullie support, duimpjes, comments en shares! We zijn nog steeds in de wolken en super dankbaar dat we onze droom konden laten uitkomen. We houden jullie de komende tijd uiteraard op de hoogte van alles en hopen dat Morris’ inspirerende verhalen, foto’s en filmpjes een beetje troost en afleiding bieden in deze moeilijke tijd voor ons allemaal!

Chabelita danst! En Morris en Babette dansen mee!
“Bellyride”
Afscheidssprong van Chabelita!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s